Klare for serieinnspurten etter landslagsuka – Molde

Klare for serieinnspurten etter landslagsuka

Thale og Mona er tilbake hos Håndballjentan etter samlingsuka og kampene med rekruttlandslaget, og klare for en hektisk innspurt i eliteserien.

– Fin samling med mye spill og drill på treningsøktene, i tillegg til de to kampene mot Polen. Det er spesielt nyttig når flere til dels «nye» spillere skal samkjøres i et lag. Og det var kjekt også å få teste oss mot Polens A-landslag, selv om vi tapte den første kampen, sier moldeduoen.

Tap og seier mot Polen
I lørdagskampen i Jotron Arena i Larvik ble det 21-26-tap for de norske landslagsrekruttene, etter polsk tomålsledelse ved pause. Både Thale og Mona markerte seg godt i sine perioder på banen, og scoret henholdsvis to og ett mål. Rikke Larsen Øyerhamn, Tertnes-spilleren som skal spille for Molde Elite fra sommeren av, fikk også godt med spilletid og noterte seg for to scoringer fra venstrekanten.

Ragnhild Valle Dahl og Anniken Obaidli, begge som kjent med nær og lang håndballfortid hos oss, scoret henholdsvis fire og tre mål i kampen lørdag – som var den offisielle landskampen mot Polen.

– Det kan hende vi overvurderte motstanderen noe lørdag, siden det var Polens A-lag, og ble litt preget av det. I søndagens treningskamp mot det samme laget slapp vi oss mer løs og vant med ett mål, forteller Thale og Mona.

Thale og Mona tilbake i Molde Arena etter ei ukes samling med rekruttlandslaget, og klare for de seks siste kampene i grunnserien. Foto: Jan H. Indbjør

Ros fra treneren
Molde-trener Tor Odvar så kampen mot Polen fra tribuneplass i Larvik lørdag og likte også det han fikk se av spillerne sine i kampen.

– De satte absolutt sitt preg på kampen den tida de var på banen, og spesielt var det mye bra i første omgang.

Tilbake i Larvik torsdag
Torsdag er både Tor Odvar og jentene tilbake i Jotron Arena når sluttfasen i eliteseriespillet innledes med kamp mot Larvik. Det er den første av seks kamper for laget vårt i løpet av den neste måneden. Grunnserien avsluttes med hjemmekamp mot Storhamar søndag 10. april. Etter torsdagens kamp mot Larvik venter bortekamp mot Sola (onsdag 16.03), hjemmekamp mot Byåsen (lørdag 19.03), hjemmekamp mot Tertnes (onsdag 23.03) og bortekamp mot Fredrikstad (onsdag 30.03), før altså avslutningskampen mot Anniken og Storhamar.

Sluttspillet starter etter påske, altså i slutten av april, og fortsetter utover i mai.

Sesongens kanskje største høydepunkt kommer imidlertid lørdag 14. mai, da spilles NM-finalen mot Ragnhild og Vipers i Jordal Amfi i Oslo.