Tredje klare seier mot Aker – Molde

Tredje klare seier mot Aker

Håndballjentan våre slo det unge Aker-laget for tredje gang denne sesongen, og nok en gang med klar margin. Og tre av rekruttjentene våre fikk slippe til i sluttminuttene.

Molde Elite – Aker Topphåndball 32-19

Alle tre er født i 2004: Forsvarstalentet Katrin og målvakt Lise har vært med i kamptroppen til trener Tor Odvar også tidligere, og Lise har hatt noen minutter på banen før. For skuddsterke Erle var dette første gang i troppen, og hun satte inn lagets siste scoring i kampen på sitt første forsøk!

Ine med 15 registrerte redninger i kampen, ble kåret til lagets beste mot Aker. Foto: Jon Forberg

Ledet klart tidlig i kampen
De blå ledet kampen fra begynnelse til slutt, og det sto allerede 6-1 på tavla etter åtte minutters spill. Via 16-9 ved pause endte det til slutt med 32-19-seier. De tidligere resultatene har vært i samme gate: I bortekampen mot Aker i høst ble det seier 30-21 og i NM-semifinalen i Molde Arena i november lød seieren på 34-19.

Erle debuterte på elitelaget, fikk spille de siste minuttene av kampen og kvitterte med scoring umiddelbart. Foto: Jon Forberg

Ine med god redningsprosent
Målvakt Ine, som sto helt fram til sluttminuttene, markerte seg veldig godt med 15 registrerte redninger på de 34 skuddene hun måtte i aksjon på. Altså en redningsprosent på 44. Ti av redningene kom i første omgang. Lise rakk én redning på de to skuddene hun fikk mot seg.

Seieren var altså komfortabel, selv om det ble litt for mange tekniske angrepsfeil underveis i kampen. Mona og Thale var som vanlig mest skuddvillig, og ble lagets toppscorere med henholdsvis ni og sju mål.

Katrin har vært i kamptroppen noen ganger i år, men fikk sin debut på banen – med forsvarsjobb i sluttminuttene. Foto: Jon Forberg

Landslagsuke for toppscorerne
Vi går nå inn i ei landslagsuke, og både Thale og Mona er i troppen til rekruttlandslaget, som samles i Larvik og Sandefjord og som skal møte Polen i treningskamper der. Neste seriekamp for jentan våre er på bortebane, mot Larsvik, torsdag 10. mars (kampstart klokka 18).

Kampfakta:
Molde Elite – Aker Topphåndball 32-19 (16-9).
Molde Arena – 500 solgte billetter og sesongkort.
Moldes lag (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand 3, Sofie Rakvåg Roald, Mona Obaidli 9(1), Julie Lygren 5, Thale R. Deila 7, Sherin Obaidli 3, Elise Skinnehaugen 2, Torine Hjelme Dalen, Elke Karsten, Anastasija Marcenic 2, Erle Aandal 1, Katrin Torvik Eythorsdottir.

Toppscorere Aker: Rikke Midtfjeld 4 og Marie Loka Øydna 4.
Lagenes beste: Ine Karlsen Stangvik (Molde), Rikke Midtfjeld (Aker).

Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Aker 1 x 2 min.

Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken, Pål Alexander Valbjør.